h i r d e t é s

Újabb 52 milliós megbízás a Rogánt reptető cégnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb 52 milliós megbízás a Rogánt reptető cégnek

2020. március 31. - 17:57

 

Most a Készenléti Rendőrség döntött mellettük, helikopterpilótákat kell kiképezniük.

Rogán Antal helikopterezése 2016 tavaszán - Forrás: Mediaworks

Erősen beleégett a közvélemény emlékezetébe, hogy egy sztáresküvőre helikopterrel rándult le még 2016 őszén a Rogán-család. Az ügynek többek közt a Népszabadság beszántása is a következménye volt. A Rogán családot szállító cég a Fly-Coop Légi Szolgáltató Kft. volt, amelyik állítólag Rogán akkori feleségével barterezte le a kirándulást. Azóta sok hír megjelent arról, hogyan kamatoztatja a cég, hogy a fideszes elitet – Rogánék mellett – például Habony Árpádot is reptették. 

Most a Készenléti Rendőrség tette közzé, hogy áfa nélkül 52 millió forintért képeznek pilótákat. A Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint, ezért a szép summáért négy rendőrt kell megtanítani helikoptert vezetni. A nyilvános közbeszerzési eljárás nélkül odaítélt szerződés alapján PPL(H) és CPL(H) képzésekben részesülnek majd a leendő pilóták. Előbbivel magánpilóta engedélyt lehet szerezni, utóbbival pedig kereskedelmi repülésekre is lehetőséget adó pilótaengedélyt adnak a képzés végén. 

A  Fly-Coop Kft korábban már kapott állami megbízást: az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól évi 300 milliós átalánydíjas munkát kaptak, vagyis csak a rendelkezésre állási díjat havi 25 millió forintban állapították meg. Minden egyes felszállásért ugyanakkor óradíjat is számlázhattak. De jól jött a fideszes kapcsolati háló a társaságnak akkor is, amikor a Budaőrsi Repülőtér üzemeltetésére pályáztak sikerrel. (hirklikk.hu)


 

h i r d e t é s