h i r d e t é s

Újabb részleteket árult el Novák Katalin a kormány lakásfelújítási igyenmillióiról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb részleteket árult el Novák Katalin a kormány lakásfelújítási igyenmillióiról

2020. október 17. - 11:51

 

Novák Katalin szerdán jelentette be, hogy otthonfelújítási programot indít a kormány. 

Novák Katalin tárcanélküli miniszter - Forrás: MTI

A programról újabb részletek derültek ki: a nevelt gyermek életkorához lesz kötve a támogatás igénybevétele, de a tervek szerint a beteg felnőtt gyerekükkel együtt élő szülőkre ez nem vonatkozik majd – mondta Novák az ATV Egyenes beszéd c. műsorában. Az is kiderült, a kormány nem uniós forrásból teremti meg felújítási támogatás kereteit.

Folyamatosan szivárognak a részletek Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán bejelentett otthonfelújítási programjáról, melynek lényege, hogy még nem teljesen ismert feltételek mentén 3 millió forintos összegig visszatérítik a legalább egy gyermeket nevelő családok felújítási költségeit (azaz egy maximum hatmillió forintos felújítás felét állja az állam). Már azt is tudjuk, a 3 milliós visszatérítést az anyagköltségekre és munkaköltségekre is igénybe vehetik majd az arra jogosultak.

Fontos újdonság, hogy a nevelt gyermek(ek) életkorához lesz kötve a lakásfelújítási támogatás igénybevétele, ugyanakkor azoknál a szülőknél, akik beteg gyermekük után GYOD támogatást kapnak, és gyermekükkel együtt élnek, terveik szerint nem lesz ilyen életkori határ – árulta el Novák Katalin az ATV-nek adott interjúban. Mint fogalmazott:

"Lesz egy életkori határ, de ha egy beteg gyerekről gondoskodó szülőről van szó, aki felnőttként is vele él, akkor legyen ez elég ahhoz, hogy megkaphassa a szülő a lakásfelújítási támogatást" Novák hangsúlyozta azt is, hogy rövid időn belül visszakaphatják a gyerekes családok a pénzt. A szerdai bejelentés csak órákkal előzte meg az Európai Bizottság nagy épületfelújítási programjáról szóló bejelentést, és bár úgy tűnhetett, a két témának szoros köze lehet egymáshoz, a tárca nélküli miniszter leszögezte: "nem uniós forrásból teremtik meg felújítási támogatás kereteit. Az, hogy az Európai Bizottság ezzel egy időben egy felújítási stratégiát hirdetett meg, véletlen." (portfolio.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s