h i r d e t é s

Undorító: elképesztő felvétel készült Dunaújvárosban, ömlik a Dunába a szennyvíz?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Undorító: elképesztő felvétel készült Dunaújvárosban, ömlik a Dunába a szennyvíz?

2019. augusztus 21. - 06:40

 

Egy helyi férfi rögzítette a jelenséget: hatalmas adag büdös, habzó, barna szennyvíz úszott a folyó dunaújvárosi szakaszán. - írja a blikk.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Igencsak undorító jelenségnek volt szemtanúja szombaton egy dunaújvárosi férfi: habzó foltokban állt össze a part mentén a barna szennyvíz a Dunán. A látványt ráadásul tetőzte az orrfacsaró bűz is, ami ugyan az RTL Klub Híradójának stábja szerint mára megszűnt, de még mindig találtak szennyvíz darabokat a vízben amikor napközben a helyszínen jártak.

A férfi videót is készített, majd a rendőrségre ment, ahol bemutatta a képsorokat. Elmondása szerint gyakran jár le a Dunához, de ilyet sosem tapasztalt előtte. Az ügyeletes, látva a felvételt, egy járőrt küldött a vízhez.

A Katasztrófavédelemhez és a kormányhivatalhoz azonban nem érkezett bejelentés, a Híradó megkeresésére a Fejér megyei Rendőr-Főkapitányság azt közölte, ellenőrizték a partot, de akkor már nem találtak szennyeződésre utaló körülményt, bár ha kell, intézkednek is.

A szemtanú szerint a szennyezés a partszakasz közvetlen közelében lévő víztisztítóból jutott a folyóba, a polgármester azonban azt nyilatkozta a történtekkel kapcsolatban, nincs ok a pánikra, a szennyvizet tisztítják.

A tapasztalt felhabzás csak egy jelenség, amely a szakértők szerint a nagy esőzések után időnként előfordul.

Hogy ez valóban létező jelenség, nem kétséges, bár a helyiek szerint legalább egy hete nem esett a környéken.

blikk.hu


 

h i r d e t é s