h i r d e t é s

A KDNP nem válaszol

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A KDNP nem válaszol

2016. szeptember 14. - 13:37
0 komment

 

A kisebbik kormánypárt nem hazudik szlogenjében, valóban több fényre lenne szükségük.

KDNP Fotó: Váli Miklós - archív

Augusztus 23-án 5 kérdést küldtünk Esztergom egyetlen Keresztény Demokrata önkormányzati képviselőjének, akitől nem helyi témákban kérdeztünk, hanem a KDNP politikájával kapcsolatban érdeklődtünk.

Nagyon érdekelt volna az alábbi kérdésekben a képviselő úr véleménye és állaspontja, de hiába vártuk a válaszokat, azok csak nem jöttek. Néhány napig úgy gondoltuk, hogy egyeztetésre van szüksége a képviselő úrnak a válaszadáshoz, azután megértettük, hogy esze ágában sincs válaszolni.


dr. Szerencsés Gergely
esztergomi önkormányzati képviselő - KDNP

A kérdések

Ön a KDNP egyetlen, képviselői mandátumhoz jutott tagja Esztergomban. Mint KDNP-s politikus az alábbi kérdésekre várjuk megtisztelő válaszait:

1. Előszeretettel használják a KDNP-vel kapcsolatban a szatelit-párt jelzőt. Mi erről a véleménye?

2. Mi a véleménye a KDNP sokat módosított és jelenlegi formájában sikeresnek egyáltalán nem nevezhető programjáról, a családi csődvédelemről?

3. Mi a véleménye a KDNP másik népszerűtlen kezdeményezéséről, a vasárnapi boltzárról, amelyet végül a kormány visszavonni kényszerült a korábban elfogadott formájában?

4. Mi a véleménye arról, hogy mióta Önök kormányon vannak, a politika és az egyház összefonódásának lehetünk tanúi? Helyesnek tartja-e, hogy kormánypárti politikusok állami ünnepeken, többek között katolikus istentiszteleteken szólalnak fel, tartanak beszédet?

5. Mi a véleménye arról, hogy Magyarországon - szemben más nyugati demokráciákkal - a rendszerváltás után a magyar egyház oktatási területen vállalt szerepet és felelősséget, szemben az egészségüggyel?

6. A választási kampányban, bemutatkozásában azt olvashattuk, "Nagyszüleim, szüleim mindig a keresztény értékrendet követték és ennek megfelelően neveltek." Mi a véleménye a jelenlegi pápáról, osztja-e Harrach Péter azon véleményét, miszerint a jelenlegi pápa  erkölcsi kérdésekben nem illetékes?

A nagy várakozásban, tíz nappal a kérdések elküldése után lapunk elküldte ugyanezeket a kérdéseket a [email protected] email címre is, mert a KDNP azt írja a weboldalán, hogy itt lehet kapcsolatba lépni velük.

10 nappal ezelőtt hat kérdést intézett lapunk, dr. Szerencsés Gergely, esztergomi önkormányzati képviselőhöz, aki helyi tisztséget is betölt pártszervezetükben. 

Önök szerint mi az oka annak, hogy párttársuk nem válaszol a sajtó megkeresésére?

Amennyiben a nevezett képviselő nem válaszol, várhatunk-e Önöktől válaszokat?

1. Előszeretettel használják a KDNP-vel kapcsolatban a szatelit-párt jelzőt. Mi erről a véleményük?

2. Mi a véleményük a KDNP sokat módosított és jelenlegi formájában sikeresnek egyáltalán nem nevezhető programjáról, a családi csődvédelemről?

3. Mi a véleményük a KDNP másik népszerűtlen kezdeményezéséről, a vasárnapi boltzárról, amelyet végül a kormány visszavonni kényszerült a korábban elfogadott formájában?

4. Mi a véleményük arról, hogy mióta Önök kormányon vannak, a politika és az egyház összefonódásának lehetünk tanúi? Helyesnek tartja-e, hogy kormánypárti politikusok állami ünnepeken, többek között katolikus istentiszteleteken szólalnak fel, tartanak beszédet?

5. Mi a véleményük arról, hogy Magyarországon - szemben más nyugati demokráciákkal - a rendszerváltás után a magyar egyház oktatási területen vállalt szerepet és felelősséget, szemben az egészségüggyel?

A KDNP szerint a jövő Európája hitből és erkölcsből épülhet. Idáig sem voltunk meggyőződve ennek a tézisnek a valóságtartalmáról a párttal kapcsolatban, de most már tudjuk, hogy teljesen felesleges őket bármiről is kérdezni, mert nem akarnak válaszolni.


 

Kommentek

h i r d e t é s