h i r d e t é s

A koronavírus helyzet miatt elmarad Nagy Feró és a Beatrice nagyváradi fellépése

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A koronavírus helyzet miatt elmarad Nagy Feró és a Beatrice nagyváradi fellépése

2020. március 09. - 16:09

Az RMDSZ vigyáz az erdélyi magyar emberek egészségére (is), ezért lemondta az összes tömeges köztéri rendezvényét, amit március 15-re szerveztek volna.

Nagy Feró - a kép illusztráció! - Forrás: MTI

Ennek az az oka, a koronavírus terjedésének megelőzésére a hatóságok szigorították a tömegeket megmozgató nyilvános eseményeket (vasárnap az ezer főnél nagyobb ilyen rendezvényeket tiltották be, hétfőn engedélyezéshez kötötték az ennél kisebb eseményeket is).

Az RMDSZ azt javasolja a magyaroknak, hogy március 15. alkalmából egyénileg vagy kiscsoportokban helyezzék el koszorúikat a megemlékező helyeken, így tesznek a Szövetség helyi és országos vezetői is

– áll az RMDSZ hétfői közleményében.

Úgyhogy ha valaki politikusi koszorúzásokat és ünnepi beszédeket kíván megtekinteni és meghallgatni, idén vagy lemond erről az élvezetről, vagy megnézi a politikusok Facebook-oldalán (már ha készülnek videófelvételek a kiscsoportos momentumokról).

Az idei erdélyi március 15-i rendezvények egyik csúcspontja Nagy Feró és a Beatrice nagyváradi fellépése lett volna, ha a szervező polgármesteri hivatal és a Nagyvárad és Környéke Turizmusát Népszerűsítő Egyesület nem mondja le a Szent László térre tervezett koncertet. De lemondták, szintén a koronavírus-helyzet miatt. (foter.ro)


Kommentelne? Kattintson ide!