h i r d e t é s

Az adott szó a DK-ban nem több, mint üres ígéret

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az adott szó a DK-ban nem több, mint üres ígéret

2019. június 06. - 12:37

 

Egyre kilátástalanabbnak tűnik Budapesten a Fidesz leváltása. A DK-sok EP-"győzelmi" mámora a Fidesz malmára hajtja a vizet.

Forrás: Kálmán Olga / Facebook

Kálmán Olga beszáll a politikába, a tévés műsorvezető a DK-s Dobrev Klára biztatására elvállalta, hogy főpolgármester-jelölt legyen. - írja az Index

"Olyan főpolgármester-jelöltet szeretnék a budapestiek figyelmébe ajánlani, aki megalkuvás nélkül és kőkeményen küzd Orbán rendszerével és Tarlóssal szemben" - mondta csütörtök rendkívüli sajtótájékoztatóján Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője. Majd bemutatta, kit ajánl Budapest élére: Kálmán Olga tévés műsorvezetőt. 

A főpolgármesteri előválasztáson és októberben szavazzanak Kálmán Olgára.

Dobrev azt mondta róla: "nem megosztja, hanem egyesíti a szavazókat, nem párttag, nem is volt pártnak tagja soha, biztató jövőt jelenthet, akire rászavaznának, Budapest levegője szabadabb lesz. Olyan főpolgármester-jelöltet, aki küzdeni fog, hogy szabadon sétálhassunk a városban, fel fog lépni mindenfajta mutyival szemben, vigyázni fog a budapestiek pénzére." Dobrev azt mondta, hogy a DK támogatja az előválasztás győztesét, Dobrev reméli, hogy Kálmán Olga lesz a nyertes. 

Kálmán Olga bejelentése után nagyon úgy néz ki, hogy valódi versengés lesz az ellenzéki előválasztáson, ahol

  • Karácsony Gergely,
  • az MSZP-P, Kerpel Fronius Gábor, a Momentum
  • és Kálmán Olga, a DK jelöltje mérkőzik egymással.

Puzsér Róbert médiaszemélyiség eredetileg az LMP és a Jobbik jelöltjeként indult volna, de a héten közölte, hogy ő nem indul az előválasztáson, majd ezután az LMP megvonta tőle a támogatását.

A jelenlegi állás szerint így

  • Tarlós István a Fidesz KDNP jelöltje,
  • az ellenzéki előválasztás győztese (Karácsony Gergely, Kerpel Fornius Gábor vagy Kálmán Olga)
  • és Puzsér Róbert

mérkőznek majd egymással ősszel a főpolgármesteri tisztségért.


 

h i r d e t é s