h i r d e t é s

Az éj leple alatt benyújtotta a kormány a választási törvény módosítását

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az éj leple alatt benyújtotta a kormány a választási törvény módosítását

2020. november 11. - 08:40

 

Dr. Magyar Mátyás momentumos politikus Facebook-oldalán reagált arra a hírre, hogy éjszaka benyújtotta a kormány a választási törvény módosítását.

Varga Judit igazságügyi miniszter - Forrás: Dr. Magyar Mátyás Facebook oldala

Éjfél előtt pár perccel Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be azt a törvénymódosítást, amely többek között megváltoztatná a pártlista állításának feltételét. A szöveg ugyanis úgy rendelkezik, hogy "pártlistát az a párt állíthat, amely – legalább kilenc megyében és a fővárosban – legalább ötven egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított". A módosítás előadója Varga Judit igazságügyi miniszter.

Dr. Magyar Mátyás posztjában megjegyzi, hogy az igazságügyi miniszter szerint a parlamenti pártok részéről érkezett jelzésekre válaszul szeretnék visszaszorítani a kampányfinanszírozási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket, hogy csak a valós társadalmi támogatottsággal rendelkező pártok állíthassanak országos listát.

"Varga Judit vagy ostoba vagy hazudik" – jelenti ki a momentumos politikus, szerinte ugyanis ez az indok nem igaz. "A valódi és egyetlen cél, hogy az ellenzéki pártok véletlenül se alkossanak közös listát, hogy versengeni kelljen egymással az egyéni körzetekben is, mert aki a 106 egyéni körzetből 50-ben nincs jelen, az megy a kukába" – írja a bejegyzésben Dr. Magyar Mátyás. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s