h i r d e t é s

Berki Krisztián: az Orbán-rendszer túl tiszta esszenciája

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Berki Krisztián: az Orbán-rendszer túl tiszta esszenciája

2021. március 25. - 07:04

A rokkanthelyen parkoló Hajdú Péter elbocsájtja állásából a büntetőfékező Berki Krisztiánt, mert van, ami már nem fér bele. Nem a büntetőfékezés, hanem valami más, de az most nem fontos.

Berki Krisztián - Forrás: TV2 / Propeller

Berki Krisztián az Orbán-rendszer terméke. Az Orbán-rendszer kulturális terméke: az ő tévéikben provokált dühöt és nézettséget. Az Orbán-rendszer politikai terméke: Rogán Antal propagandaminiszter 2019-ben kifejezetten azért indította, hogy a bohóckampány narratíváját vele mélyítse el, s így berkizze össze Tarlós István kihívóit. Berki Krisztián az Orbán-rendszer szociológiai kísérlete, mellyel kitartóan kutatta, hogy hol húzódnak az orbáni elit alapvető ismérvének, a Habony Árpádtól Tiborcz Istvánon át Rogán Antalig hömpölygő pénzesproli veretési kultúrának a határai, s hol jön el a pillanat, amikor a húszévenként rendezett rendszerváltások veszteseinek nemzedékei kapára-kaszára kapnak. Berki Krisztián az Orbán-rendszer jól tartott strómanja: a barátjuk, a műsorvezetőjük, a valóságshow-hősük. Berki Krisztián valamennyi sikere az Orbán-rendszer sikere, Berki Krisztián hatalmas arca az Orbán-rendszer önbizalma.

Berki Krisztián megúszta a Vácról hiányzó negyvenkétmillió és az FTC-ből hiányzó huszonötmillió forint ügyét, börtön nélkül megúszta a bebizonyított költségvetési csalást, a fideszes többségű választási bizottság nem volt hajlandó érdemben vizsgálni Berki Krisztián ajánlásainak hitelességét, mielőtt a választáson fele annyi szavazatot sem kapott, mint ahány ajánlást leadott. Múlt szerdáig valahogy nem került elő a büntetőfékezéses videó, most meg már az a robogóval elkövetett büntetőfékezés is vizsgálat alatt áll, amit úgy tűnik, szintén Berki Krisztián követett el. Berki Krisztián múlt szerdáig védett volt, mint az Orbán-rendszer valamennyi fontos kliense.

Most a rendszer kiveti magából Berki Krisztiánt – s mert bűnöző, ez nem pusztán rendszerenkívüliséget, hanem börtönéveket jelent. Lehet, hogy már túl sokan azonosították be Berki Krisztián mögött Rogán Antalt, ez pedig rossz fényt vetett Orbán Viktorra. Lehet, hogy Berki Krisztián rossz embert vert át. Lehet, hogy Berki Krisztián nem több, mint egy lófej a gazdája ágyában. Nem köszönik meg neki a sokéves szolgálatot, csak eldobják, mint egy elhasznált papírzsebkendőt – mintha soha semmi közük nem lett volna hozzá. Elengedték a kezét, és most feláldozzák. Épp olyan lelkiismeretlenek a sajátjaikkal, mint a magyarokkal. Ennek aktuális stációja, amint Berki Krisztiánt Mészáros Lőrinc frissen elhagyott feleségének tévéjéből a rokkantparkoló Hajdú Péter épp lapátra teszi.

Mr. Frizbi nyilatkozatában azt állítja, hogy Berki Krisztián elbocsájtásának semmi köze az ügyészség vádemeléséhez. Ez csak egy véletlen egybeesés, ők már régebben rosszban voltak. Na, nem annyira régen, hisz csak pár hete követtek el sportfogadási csalást L.L. Juniorral közösen. Épp e hét hétfőjére lett esedékes Berki Krisztián elbocsájtása – erre múlt szerdán nem vádat emel ellene az ügyészség büntetőfékezésért?! A sikkasztott pénzt visszafizető, felfüggesztett Hajdú Péter félelmében messzire taszítja magától egykori barátját: nem tudhatja ki lesz a következő, aki elveszíti a rendszer védelmét. Az ő napja vajon mikor jön el? (hirklikk.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!