h i r d e t é s

Budapest elveszett, Debrecen lehet az új nemzeti ellenállás fővárosa

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Budapest elveszett, Debrecen lehet az új nemzeti ellenállás fővárosa

2019. november 02. - 06:29

 

ifj. Lomnici Zoltán mélyenszántó blogposzttal jelentkezett.

Forrás: Fidesz Debrecen / Facebook

A Fidesz hatalmas teret veszített az október 13-i önkormányzati választáson Budapesten Karácsony Gergely lett a főpolgármester, több kerületben is az ellenzéki jelölt nyert, ami után a fideszes Hoppál Péter sietve el is temette a fővárost, most pedig az Orbán-kormány kedvenc civil szervezete,  civil Összefogás Fórum nevében ifj. Lomnici Zoltán jelentkezett egy mélyenszántó blogposzttal, amely szerint „szellemi-közéleti értelemben”

Debrecen veheti át nemzeti ellenállás új „fővárosának” szerepét.

Tényleg nagyívű gondolatmenet, abból indul ki, 1849. január 1. bejelentésével kezdődik, amely után fél évig Debrecen volt főváros, itt kiáltották ki a Habsburg-ház trónfosztását, 1944-ben pedig az ideiglenes nemzetgyűlés működött a városban.

Debrecenben amúgy egy kicsit tényleg a NER-nek adták az örökkévalóságot, a jelenlegi fideszes polgármester, Papp László a szavazatok 61,77 százalékával nyert úgy, hogy a vetélytársai akkor sem tudtak volna megszorítani ha az ellenzék összefog. Második helyre befutó riválisa, a DK- MSZP-Párbeszéd által támogatott Varga Zoltán 21,54, a Momentum-Jobbik-LMP által indított Kőszeghy Csanád Ábel 12,06 százaléknyi voksig jutott. (168ora.hu)


 

h i r d e t é s