h i r d e t é s

Bűn fogalmának megközelítése lélekvezetéssel

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

Bűn fogalmának megközelítése lélekvezetéssel

2021. április 06. - 18:46

 

Lélekvezetésed alapján válassz utat. Ha az visszatart valamitől, akkor ne vágj bele. Így tarthatod távol magadat a bűntől. Ennek így kellene működni normál esetben. Mivel ma kevés a normál eset, ezért nem biztos, hogy ezt kell ajánlanom.

De mi is az a bűn? Ki határozza meg a bűn fogalmát? Ember, vagy Isten? Mert ha ember, akkor a bűn csak egy üres szólam, melyhez nem társul logikus tartalom. Ember megfogalmazásában az a bűn, amivel más árt nekem, de semmi sem bűn, amit én teszek és esetleg ártok ezzel másoknak. Ilyen alapon fogalmazzuk át a kezdeti állítást: ha a törvény (emberi értelmezésben) az életed fenntartásához szükséges alapjogot von el tőled, akkor ne tartsd be, ha ezt egyeztetni tudod a lélekvezetési elveiddel. Ha ezt megteszed, akkor az igazi bűnt nem te, hanem azok követik el, akik rád erőltetik a be nem tartható szabályozást és végül ki fog derülni, hogy te nem törvényszegő vagy, hanem áldozat. A bűnösséget csupán bemagyarázzák neked azért, hogy bűntudatod legyen és mások pofátlanul azt tehessenek, amit csak akarnak. Igenis, tudatosítanod kell magadban, hogy nem ott van minden esetben a bűn és ártatlanság határa, ahol azt ember hirdeti. Ugye milyen visszás és látszólag értelmetlen, amit mondok? Vezessük le.

Ha céget alapítasz és azt a törvényeknek megfelelően működteted, fizeted az adókat, járulékokat, banki kölcsöntartozásokat, akkor mi marad? Ha marad annyi, amiből megélsz, eltartod a családodat, akkor a törvényekkel nincs baj és lélekvezetéseddel sem kerülsz szembe. De ha az elvonások után nem marad pénzed a megélhetésre, sőt, további adósságokba vered magad, akkor felmerül a törvény „törvénytelensége”. Ez alatt azt a törvényt értem, melyet szándékosan károkozásra hoztak meg, vagy ha nem, akkor a törvény kedvezőtlen hatásának bebizonyosodása után szándékosan tartottak érvényben, nem vonták vissza, nem módosították. Ha ebben az esetben fiktív számlákat adsz ki, nem jelented be az adóhivatalnál jövedelmedet, a törvény szerint csalsz, bűnös vagy, pedig csak túl akarsz élni, kenyeret akarsz a családnak biztosítani. Ekkor hol kell keresni a bűn valós okát? Ki az, aki elköveti a bűnt? Az, aki emberi törvényeket szeg meg, vagy az, aki ezt a helyzetet létrehozza? Tévedés ne essék, nem olyan bevételekről beszélek, melyek kizárólag csalásra és abból eredő vagyonfelhalmozásra alapulnak. A példa azokról szól, akik valós termelő, szolgáltató tevékenységet folytatnak és minél jobban tartják magukat az előírásokhoz, annál nagyobb a veszteségük.

A huszonnegyedik órába érkeztünk ahhoz, hogy el ne veszítsük Könyveinket. Nem azok lapjaira gondolok és díszes borítóira, hanem azok tartalmára. A Könyvekre, melyekben Allah (SWT) minden népnek, azok nyelvén, több Szentírásban is kinyilvánította, mi a bűn, meddig terjed az ember szabad akaratának határa és mettől okoz károkat másnak, a teremtésnek. Erős támadás alatt állnak ezek a tartalmak. Emberi jogok, demokrácia, szólásszabadság és más címszó alatt nem emberi jogokat, demokráciát és szólásszabadságot tartalmazó diktátumok kelnek szárnyra, melyek szembe mennek a Könyvek fogalmi meghatározásaival. Mert csak az Allah (SWT) által lefektetett értelmezések állnak összhangban az Allah által belénk kódolt érzetekkel, intuícióval, melyek lélekvezetésünk motiválói.

Intenzív ütemben folyik a világ megzabolázása, a zombik beterelése egy térbe, ahol a szavak jelentését már ellopták. Pénzed egyre fogy, bármit teszel, hiszen zsebedre is ezer elszívó szerkezetet szereltek. Ha nem állsz be a sorba, ahol fel kell vállalnod egy értelmi fogyatékossági szintet, melynek további romlásához további garanciákat kell adnod, akkor megsemmisülsz. Lehet, hogy nem fizikailag semmisülsz meg, hanem egyszerűen elfogy körülötted az oxigén, lényegtelenné válsz, ami rosszabb, mint a fizikai megsemmisülés.

Mi vezetett idáig? Megszabadítottak minket belső kódjainktól, melyek össze voltak hangolva Könyveinkkel. Egy olyan lelkiismereti válságot teremtettek, melyben nem Könyveinkkel, hanem milliónyi hibával terhelt emberi törvényekkel kellene belső kódjainknak kapcsolódniuk. Mivel ez nehéz, ezért ezeket a belső kódokat kell átprogramozni. Ha nem tudatosan használod a virtuális teret, akkor abban te önmagadat programozod át. Ettől kezdve nem használhatunk szenvedő szerkezetet. Mindenki magát hajtja bele az új térbe, ahol semmi sem a régi, a szavak jelentése, a bűn értelmezése sem.

És most rajta! Mikor esel bűnbe, mikor nem? Ki a bűn elkövetője? Te, vagy az, aki téged manipulál?

Most pedig mindenki várja, hogy a sejk bejelentse, hogy bezzeg a Sharia. Ott nem fordulhat ilyen elő. Persze, hogy nem! Mert nincs alkalmazásban! Shariát csak a népnyelv mond, tudós nem mond ilyet, mert a tudós tudja, hogy a Sharia a valóságban nem létezik, mert nem alkalmazható. A Sharia egy jogelv, ami örök igazság, tértől időtől függetlenül, amit egy virtuális felhőként kell elképzelni. Ebből a felhőből „szívják le” jogtudósaink azt az elvi megközelítést, ami alapján alkalmazott jogot, azaz „Fiqht” dolgoznak ki, ami térben és időben egy adott társadalmi norma függvénye. Tehát, a végtelen óceánból lecsapolnak egy pohár vizet. Nos, itt mi is hibázunk. Hibázunk, mert emberek vagyunk. Mi sem Sharia alapú igazságot, hanem Fiqh alapú jogot szolgáltatunk, ami nem mindig esik egybe a kóddal, amit Allah (SWT) belénk programozott.

Mi, muszlimok, éppúgy a tömeges zombisodás útján haladunk. A bűn gyakorlati megítélése nálunk sem más, mint máshol. Emberek kezében van, akik determináltak. De van egy elméleti bűn megítélés, ami nem hallgat emberi véleményekre, nem törik meg, nem hajlik, ez Istentől való. Ezt át kell örökítenünk egy korba, ahol talán érteni fogják. Ha ez sikerül, akkor érvényes lesz a cikk első mondata: lélekvezetésed alapján válassz utat és értelmet fog nyerni az, amit Allah (SWT) beléd kódolt. Ez a Fitra, فطرة

Összegzés: Baszhatod a jogot és tudományt, ha mindez nem sorol be a lelkiismeret alá. Nem mellé, hanem alá. Mit ér a törvény (legyen az Sharia), ha nem lelkiismereti fékek, hanem puszta érdekek alapján hozzák, szolgáltatnak annak alapján jogot és hajtják azt végre? Igen, az is fontos, hogy mire képes az emberi elme, de ennél sokkal fontosabb, hogy mi van bekódolva és felszínre hozva a lelkiismeretből, ami csak kellő lélekvezetéssel hívható elő. Ez hosszú folyamat. Idegenek ezek a szavak egy olyan korban, amikor a lelkiismeret sortűz áldozatává vált, nem kap jelentőséget. Eljutottunk oda, hogy tanulunk róla, el kell magyarázni, mi az. Emberi minták adása, társadalmi normák e minták szerinti alakulása játszana hatalmas szerepet a lelkiismeret és a belénk kódolt értékek felszínre hozásában. Na, és a lelki vezetők természetesen.

Ez a munka elméleti jellegű. Nem cél annak inspirálása, hogy menj szembe az emberi törvényekkel. Csupán az a cél, hogy miként fogd fel azokat és mire tanítsd gyermekedet.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s