h i r d e t é s

Jövő szombaton nyithat ki az egri uszoda, nem tud kiállni a vízilabdacsapat az Eurokupában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jövő szombaton nyithat ki az egri uszoda, nem tud kiállni a vízilabdacsapat az Eurokupában

2020. február 27. - 18:04

 

Jövő szombaton nyithat ki az egri Bitskey Aladár Uszoda, amelyet a koronavírus veszélye miatt zártak be, így a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata három nappal korábban nem tud kiállni az olasz Brescia elleni Eurokupa-elődöntő visszavágójára és búcsúzik a sorozattól.

Forrás: RTL Klub / rtl.hu

Szécsi Zoltán, a klub ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta, így nem tudnak pályát biztosítani a párharc második felvonására - ráadásul a bezárás óta edzeni sem tudnak, a helyzetüket ellehetetlenítették, holott senki sem beteg a csapatból -, ezért a Brescia 5-0-s végeredménnyel fogja kapni a mérkőzést játék nélkül.

Múlt szombaton az első mérkőzésen Észak-Olaszországban, a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont terület közelében 6-3-ra nyertek a hazaiak, ezt követően zárták be az egri létesítményt elővigyázatossági okokból.

A városi önkormányzat csütörtöki közleménye szerint az országos koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzzsel történő egyeztetést követően született meg a döntés a nyitás új időpontjáról, melynek feltétele, hogy megbetegedés nem történik.

A kommüniké hangsúlyozza, "nincs tudomás vírus jelenlétéről, így ez a lépés kizárólag a megelőzést és Eger lakosainak biztonságát szolgálja." (MTI)


 

h i r d e t é s