h i r d e t é s

Kodály előtt tiszteleg februári koncertjén a Modern Art Orchestra és a Nemzeti Énekkar

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kodály előtt tiszteleg februári koncertjén a Modern Art Orchestra és a Nemzeti Énekkar

2022. január 30. - 13:42

Fölszállott a Páva - a Tribute to Zoltán Kodály címmel új koncertprogrammal jelentkezik február 3-án a Modern Art Orchestra (MAO) és a Nemzeti Énekkar a Pesti Vigadóban.

Forrás: Classic FM

A zenekar a magyar zeneszerzők előtt tisztelgő sorozatának második részét - a 2018-ban bemutatott Bartók 15 Magyar Parasztdal után - Kodály Zoltánnak szenteli.     

A repertoárt válogatott Kodály-darabokból és a MAO zeneszerzőinek ez alkalomra komponált szerzeményeiből állította össze Fekete-Kovács Kornél, a MAO művészeti vezetője - közölték a szervezők az MTI-vel.     

A koncert a teljes életmű keresztmetszetét rajzolja fel a zeneszerző korai impresszionista darabjaitól a népdalokat feldolgozó kórusművekig.     

A Kodály-művek a Nemzeti Énekkar interpretációjában hallhatók Somos Csaba vezényletével, az új kompozíciókat a Modern Art Orchestra adja elő, a zenekar vendégszólistájaként Pocsai Krisztina is énekel a produkcióban.     

Fekete-Kovács Kornél és zeneszerző társai - Ávéd János, Bacsó Kristóf, Cseke Gábor és Subicz Gábor - gyerekkoruktól hozzák magukkal a karéneklés és a népdalok szeretetét. A Modern Art Orchestra tagjai az ősbemutatóra készített kompozícióikban visszanyúltak a Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokhoz, így hajtanak főt zeneszerzői és népdalkutatói tevékenysége előtt.     

Az énekkar 80 fős társulata és a MAO 20 muzsikusa áll egyszerre színpadra, felmutatva a múltat és a jelent, Kodály Zoltán kórusműveit és a kortárs szerzők műveit egymás mellett. A nagyszabású produkció egyetlen egy alkalommal lesz látható a fővárosban február 3-án a Pesti Vigadóban. (MTI)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s