h i r d e t é s

Magyarország a szegények országa

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Magyarország a szegények országa

2015. október 11. - 17:34
0 komment

 

Soha sem mondta azt senki erről az országról itt kolbászból van a kerítés, nagy a jólét, az emberek boldogok, mindenki elégedett. Mindig is volt itt probléma, volt itt sok szegény, volt aki meggazdagodott, lettek nyertesek, és sokan pedig vesztesek. Egy ország vezetése sem tagadhatja le a szegénység létezését, főleg nem azok előtt, akik naponta megélik azt. Mégis lett olyan hatalom, amely ezt már öt éve próbálja napi szinten megvalósítani tündérország szögesdrót kerítése mögött.

Fotó: Gépnarancs

Öt éve is volt szegénység, ötven éve is volt szegénység, öt év múlva is lesz szegénység, és ötven év múlva is lesz szegénység. Csak a mértéke, és a benne élők, vagy bele kerülők száma változik állandóan - írja a gepnarancs.hu. Azt azért mégis ki lehet bátran jelenteni, öt évvel ezelőtt kevesebb szegény ember volt az országban, de közben Orbán Viktor hatalomra került.

Na persze Orbán Viktor már az első perctől ellenségként kezelte a szegénységet, és folyamatosan harcot folytatott ellene. Főleg a benne levők ellen. A fülkeforradalom előtti időkben ígért ő mindenkinek egymillió új munkahelyet, fűt, fát, jólétet, békét, de végül is csak a vele hatalomba kerülőknek lett lényegesen jobb az anyagi helyzete, meg a kevés kiválasztottnak, akiknek addig is jobban ment a sora mint a fizetést havonta beosztó nagy többségnek. Elvette a szerzett jogot a rendvédelmi korkedvezménytől, csalót kiáltott a rokkantra, lenyúlta a magánnyugdíj teljes összegét az azt félrerakóktól, bevezetett számtalan új adót és nem megszorítást, és megalkotott egy új munka törvénykönyvét a munkavállaló kárára. Megadóztatta a minimálbért, elvette a pótlékok egy részét. Cserébe nem nagyon teremtett új munkahelyeket, de felturbózta helyette a közmunkát. Még a saját dolgozóinak sem nagyon kegyelmezett, az egészségügy, a szociális ágazat, az oktatás, a rendvédelem, és az állam többi területe életpálya modellben kapott gumicsontot a valódi bérrendezés helyett. Viszont a felső szinteken legalább megvalósult a szegénység elleni küzdelem, számtalan pozíciót alkottak a hűséges pártkatonák kifizetésére. Állami cégek vezetői keresnek munka nélkül milliókat most már bérplafon nélkül, államtitkárok, helyettesek, tanácsadók, megbízottak visznek haza további milliókat havonta az érdemtelen munka jutalmaként.

Közben egyre csökkent az elmúlt öt évben a bérből és fizetésből élők túlélési esélye. Már többet kell dolgozniuk ugyanazért a pénzért, és a kapott bér egyre kevesebbet ér. Számtalan adó és egyéb sarc terheli a jövedelmet ami a kevés beosztását még nehezebbé teszi. Folyamatosan nő a külföldön munkát vállalók száma. Az elmúlt öt évben egyre több gyermek megy életforma szerint éhesen iskolába. Csak úgy mellékesen baszódjál meg ezért a kijelentésért KDNP, Harrach Péter. Nagyon sok család jutott abba a helyzetbe az elmúlt öt évben, hogy a létminimum alá esett az életszínvonala. Maradt nekik viszont választási lehetőség a túlélésre, vagy eszik, vagy megfagy a rezsicsökkentés után. Váratlan kiadást már nem is tud fedezni, csak retteg tőle, ahogy a számlák esedékességétől.

A kormány azonban segítségükre siet, és felveszi a szegénységgel a harcot. Már nem méri a bele kerülő családok sokaságát, ezzel is csökkentve a számukat. Közmunkát kínál nekik megélhetésként, a havi negyvenhétezerből való megélés minden szépségével. A támogatásokat is lecsökkentette az önkormányzatoktól való forráskivonással, de azok legalább választhatnak. Vagy lakhatási támogatást adnak, vagy a temetést fizetik a rászorulóknak. A betegeket nem nagyon tudják már gyógyítani, az elesettekbe még bele is rúgnak egy jóízűt, ne maradjon az út szélén. De legalább sok szép stadion épül szerte az országban.

Persze a haverok szegénysége ellen nagyon küzd a kormány. Orbán Viktor új barátai számtalan közbeszerzést nyernek magasan túlárazva, maradjon a miniszterelnöknek is elég belőle. Mészáros Lőrincz, Andy Vajna, a Rogán szomszéd, a Lázár dohány barát, Giró-Szász, kormánytagok, családtagok, rokonok, haverok, szobatársak, régi elvtársak, új elvtársak, képviselők, volt képviselők mind mind számolatlanul tömik a zsebükbe a közpénz rájuk eső részét, melyet maguknak osztanak ki. Más nem is lehet a közpénz sorsa csak annak ellopása, abból értelmes értékteremtő beruházás nem igazán valósulhat meg. Ez lehetetlen dolog, mivel az elosztásnál csak a baráti ismeretség, a párthűség, és a haveri viszony számít.

A jólét bizonyos körökben szépen növekszik ahogy ezzel párhuzamosan az ország lakossága elszegényedik. Folyamatos félretájékoztatással még egy darabig fenntartható a helyzet, de egyszer összeomlik a rendszer. Nagyobb esély van arra, hogy ez magától történik meg, a tündérországi szavazók nagy része még inkább elhiszi azt, amit mondanak neki, minthogy saját magának higgyen. Erre az emberi gyengeségre, na meg az irigységre, a nagyon okosságra büszkén építhet a kormány, és tömheti tovább az emberek adójából a saját zsebét. Így még a szegénység szépen emelkedhet egy darabig, ahogy Orbán Viktor és bandájának a gazdagsága is. Nem csak ellenzék kell már ide, hanem józan ész és akarat, ha egyszer majd ráér mással is foglalkozni a szavazó, mint saját magával.

Bandita

 

gepnarancs.hu


 

h i r d e t é s