h i r d e t é s

Megoldódik a Budai-hegyi közlekedési anomália?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megoldódik a Budai-hegyi közlekedési anomália?

2017. május 10. - 12:31

 

Az április 25-ei, Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottságon hozott döntés értelmében az északi elkerülőről nem lehetne 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművel behajtani a Budai-hegynél a Vacsi-köz felé, ám ez nagyon sok gazda megélhetését veszélyezteti.

Sipos László tanácsnok terjesztette a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság elé azt a javaslatot (megtekinthető a dokumentum ide kattintva), amely szerint forgalomkorlátozások lépnének életbe május 30-tól. A testület meg is szavazta a kezdeményezést, ugyanis az úgy lett ismertetve, hogy a helyi képviselők megvitatták a lakosággal a problémát, sőt az ott élők kérték, hogy a teherautók ne közlekedhessenek az útszakaszon.

A döntés azonban komoly fejtörést okoz az évtizedek óta ott gazdálkodók számára, hiszen állataikat, terményeiket nem tudják így birtokaikról elszállítani. Ezért megkeresték a Bizottság elnökét, Király Józsefet, aki május 10-én, szerdán személyesen ment a probléma után. A találkozón a gazdák ismertették helyzetüket, és igazat is kaptak észrevételeikkel. Király József biztosította őket, hogy még május 30-a előtt olyan kiegészítést fog beterjeszteni, amely feloldja az anomáliát, és célforgalommal közlekedhető lesz az útszakasz a tehergépkocsik számára, így nem kerül veszélybe a gazdálkodók egzisztenciája.


 

h i r d e t é s