h i r d e t é s

Mit tehet, ha még nem kapta meg védettségi igazolványát?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mit tehet, ha még nem kapta meg védettségi igazolványát?

2021. május 03. - 07:48

 

Hétfőtől időpontfoglalás nélkül lehet a védettségi igazolványokkal kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakoknál - tudta meg a járvány elleni védelemért felelős operatív törzstől az RTL Híradó.

Többen is arra panaszkodnak, hogy már rég megkapták az oltást, de a védettséget igazoló kártya még nem jutott el hozzájuk. Az RTL egyik nézője azt mondta: januári oltása óta hiába várja a védettséget igazoló kártyát, és eredmény nélkül fordult a kormányhivatalhoz, így nem tudja kihasználni a beoltottaknak járó előnyöket.

Holnaptól időpontfoglalás nélkül lehet a védettségi igazolványokkal kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakoknál. Ezt az operatív törzstől tudta meg az RTL Híradó - hangzott el a vasárnapi híradóban.

A Magyarországon élő vagy dolgozó beoltott külföldiek nem kapnak hazai védettségi igazolványt, noha itt lettek beoltva - írta meg szombaton az Azonnali.hu.

Azok a magyarok, akik külföldön oltatták be magukat, szintén nem kapnak automatikusan magyar védettségi igazolványt - az ő igazolásukat jelenleg nem fogadják el a magyar hatóságok, külön ellenanyag-vizsgálatra kell menniük, amelyért fizetniük kell, és ez alapján kell kérniük a kormányablakban a hazai igazolványt.

(napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s