h i r d e t é s

Több koronavírus-fertőzöttet találtak a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságnál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több koronavírus-fertőzöttet találtak a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságnál

2020. szeptember 21. - 09:21

 

Lázár János kormánybiztos, Kovács Norbert vezérigazgató és a Ménesbirtok menedzsmentje úgy döntött, szigorítanak a kapcsolattartási renden, valamint letesztelik a teljes személyi állományt – számolt be róla az Infostart.

Fotó: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.

Az állami tulajdonban lévő vállalkozásnál azt követően döntöttek így, hogy a múlt hét folyamán kiderült egy munkavállalóról, hogy koronavírusos. Ennek hatására az elmúlt napokban 450 állandó dolgozót, 120 alkalmi munkavállalót, valamint minden szerződéses jogviszonnyal a gazdaság területén dolgozó szakember tesztelése mellett is döntöttek.

Ezen felül mintát vettek a Ménesbirtok fenntartásában álló Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 300 diákjától és a tantestületétől. Így összesen 900 mintavétel történt meg az elmúlt napok során, melyeknek ezennel meg is lett az eredmény: öt minta esetében zárult pozitív eredménnyel a SARS-CoV-2 vírusra.

A Ménesbirtok által az MTI-nek juttatott közleményben azt írták, a pozitív eredményeket haladéktalanul jelezte a vállalat a hatóságoknak, és esetükben megkezdődött a járványügyi protokoll szerinti hatósági intézkedés, főként a karantén.

"A vállalkozás továbbra is fokozott figyelemmel, rendszeres ellenőrzésekkel, szigorú óvintézkedésekkel, valamint folyamatos tesztelésekkel védekezik a koronavírus újabb megjelenése ellen. Mindezeknek köszönhetően a cég működése, gazdasági és a termelési tevékenysége zavartalanul folytatódik" – írták. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s