h i r d e t é s

Változékony, borongós idő lesz, tavaszi hőmérsékletekkel

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Változékony, borongós idő lesz, tavaszi hőmérsékletekkel

2020. február 23. - 05:16

 

A változó felhőzet mellett több front is érkezik, de végig tavaszias hőmérsékletekre van kilátás. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon alakulhat ki záporeső. Délután a felhős ég mellett egyre több helyen várható, eső, záporeső. Megerősödik a délnyugati szél. 10, 15 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt változóan felhős lesz az ég, elvétve alakulhat ki záporeső. Délután a kissé felhős és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 12 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap az ország nagy részén hidegfront okoz humánmeteorológiai tüneteket, az érzékenyeknél: fokozódnak a görcsök és nő az infarktusveszély. - írja a meteoklinika.hu

A front és a megerősödő, néhol viharossá fokozódó szél hatására görcsös fejfájás léphet fel, ingerlékenyebbé, nyugtalanabbá válhat, a gyerekek kezelhetetlenebbek lehetnek. A görcsös fejfájás mellett más izomgörcsök is jelentkezhetnek, egyes kismamáknál korábban beindulhat a szülés. 

A szív- és keringési rendszer panaszaival élőkre is nehéz nap vár, a hirtelen változások nagyon megterhelőek: vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet okozhatnak. Napközben lehetőleg kerülje a megterhelő feladatokat, nagyon fontos a sok pihenés! A markáns hatások igénybe veszik szervezetét, fontos, hogy tartósan is megerősítése immunrendszerét, ennek érdekében pedig fokozza a C-vitamin bevitelt!

A front előtt a viharos délnyugati széllel meleg levegő áramlik fölénk, emiatt lesz, ahol 7-8 fokkal magasabb hőmérsékleti értékeket mérhetünk az átlagosnál. Az enyhe időben a melegfrontot jellemző tünetek szintén fokozódnak, migrén és gyulladásos panaszok egyaránt felléphetnek.

Délutántól a délnyugati területek kivételével sokfelé csapadék zavarja a szabadtéri programokat. A csapadék és az erős szél jelentősen ront a hő-és komfortérzeten. Az enyhe idő ellenére alacsony a hőérzet, szabadban tartózkodás esetén réteges öltözet javasolt.

A légszennyezettség csökken, a szél és csapadék valamelyest kitisztítja a levegőt. A pollenterhelés alacsony vagy közepes mértékű.

A közlekedés során az erős, helyenként viharos erősségű szél okozza a fő veszélyt. A szél faágakat törhet le, emellett jelentősen rontja a gépjármű stabilitását. Ne parkoljon fák alá és vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s