h i r d e t é s

Meghalt a koronavírusos férfi, aki visszautasította a gyógyszeres kezelést

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Meghalt a koronavírusos férfi, aki visszautasította a gyógyszeres kezelést

2020. július 20. - 06:38

Meghalt az az 50 éves koronavírusos férfi, aki visszautasította, hogy Remdesivir gyógyszerrel kezeljék, mivel azt mondta, hogy nem akarja, hogy az orvosok "rajta kísérletezzenek".

Forrás: UP' Magazine

A férfi szombat délután vesztette életét a temesvári Victor Babeș járványkórházban.

A beteg súlyos állapotban volt, több mint egy hete utalták be a kórházba, de az orvosok ajánlása és magyarázatai ellenére sem fogadta el a gyógyszeres kezelést. Cristian Oancea, a kórház menedzsere már július 13-án szóvá tette az esetet: elmondta, hogy az intenzív terápiás részlegen van egy olyan betegük, aki elutasította a Remdesivir szerrel való kezelését és ezért csak tüneti kezelést alkalmazhatnak nála. Oancea szerint a férfit meg lehetett volna menteni, ha időben megkapja a gyógyszert, és ez az első eset a kórházban, hogy egy covid-beteg elutasította ezt a fajta beavatkozást. A kórházmenedzser korábban már kifakadt azért, hogy nagyon sok az olyan beteg, aki kételkedik a vírus létezésében. (Szabad Európa Rádió) / Transindex

 

remdesivir (fejlesztési kódja GS-5734) egy új, a nukleotid-analógok osztályába tartozó, antivirális hatóanyag. A Gilead Sciences fejlesztette ki az ebola- és a marburg vírusfertőzések kezelésére, bár ezt követően rájöttek, hogy más egyszálú RNS-vírusok (mint például a légzőszervi szinciciális vírus, Junin-vírus, Lassa-láz(wd) vírus, Nipah-vírus, Hendra-vírus és a koronavírusok (ideértve a MERS- és SARS-vírusokat)) ellen is mutat antivirális aktivitást. Vizsgálják a SARS-CoV-2, Nipah- és Hendra-vírusoknál is. A más koronavírus fertőzéseknél elért sikerek által ösztönözve a Gilead átadta a remdesivirt azoknak az orvosoknak, akik a 2020-ban kitört SARS-CoV-2 járvány első amerikai fertőzöttjét kezelték Washington állam, Snohomish megyében. A vegyületet Kína is megkapta, hogy néhány vizsgálatot elvégezhessen súlyos, vagy enyhe tüneteket mutató, fertőzött személyeknél. Az Európai Bizottság 2020 júliusában a remdesivirt, mint az első Covid-19 elleni hatóanyag forgalmazását engedélyezte. (wikipedia)