h i r d e t é s

Attól félnek a nyíregyháziak, hogy náluk is akkumulátorgyártásba kezdenek majd

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Attól félnek a nyíregyháziak, hogy náluk is akkumulátorgyártásba kezdenek majd

2023. január 25. - 06:13

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek Debrecenben a város határába tervezett akkumulátorgyár építése kapcsán. Közben napvilágra került, hogy Nyíregyházán is hasonló beruházást terveznek. 

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Miután Papp László polgármester egy interjúban arról beszélt, hogy a lakosság véleményével szemben is támogatja a beruházást, a helyi ellenzék egyből alkalmatlannak kiáltotta ki a városvezetőt. A DK bejelentette, hogy eljárást kezdeményez a polgármester ellen.

A Demokratikus Koalíció Debrecenben élő parlamenti képviselője azt mondta, eddig nem volt a városnak olyan vezetője, aki nyíltan szembement volna a polgárok akaratával. A párt szerint Papp László ezt tette, ezért eljárást indítanak ellene.

Azt, hogy ezt az eljárást lefolytatja-e a debreceni kormánypárti többségű önkormányzat, nem lehet tudni. Azt azonban igen, hogy a szomszéd megyeszékhelyen, Nyíregyházán egy hasonló beruházás tervei kerültek nyilvánosságra. Egy akkumulátor alkatrészeket gyártó üzem már épül. Egy másikról a hatóság honlapjáról derült ki, hogy terveznek ilyen építkezést.

Én levéllel fordulok a polgármester úrhoz, amiből szeretném megtudni, hogy a debrecenihez hasonló akkumulátorgyárat tervez-e a városvezetés idetelepíteni, esetleg folynak-e tárgyalások, tervbe van-e ez véve

– árulta el Babosi György a Szövetségben Nyíregyházáért frakció önkormányzati képviselője.

A levélre egyelőre nem érkezett válasz, de a képviselő szerint az biztos, hogy a zöldhatóság a hónap utolsó napjára közmeghallgatást hívott össze. A DK szerint sokan megijedtek a hír hallattán a városban.

Nyíregyházán egyelőre két üzemet terveznek, melyekben akkumulátorokhoz tartozó alkatrészeket készítenek majd. A helyiek azonban azt mondják, félő, hogy az alkatrészek után a kész akkumulátorok gyártása is helyben történik majd. Stábunk próbált interjút kérni a hivatalokban, egyelőre nem jártunk sikerrel. (atv.hu)