h i r d e t é s


Csaknem nyugdíjaskorú lesz a nagyszüleit lemészároló fiatal férfi, amikor szabadulhat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Csaknem nyugdíjaskorú lesz a nagyszüleit lemészároló fiatal férfi, amikor szabadulhat

2017. október 12. - 18:38

 

„Súlyosan sérült az ősbizalom” – háborgott az ügyész, amikor perbeszédében tényleges életfogytiglanit kért a gyilkosra, aki megölte a nagyszüleit, mert nem adtak neki kölcsön.  - írja a pestisracok.hu.

Forrás: pestisracok.hu

 A bíróság viszont úgy látta, a beismerő vallomásért még neki is jár egy esély, ezért 35 év múlva feltételesen szabadulhat a debreceni férfi.

A Debrecenben élő K. Csabát rengeteg tartozás szorította, nagyszülei segítségében bízott, ám eltökélte, hogy ha kérésre nem adnak, erőszakkal is megszerzi tőlük a pénzüket.

Ezért úgy indult hozzájuk látogatóba Hosszúpályba, hogy magához vett egy húsvágó bárdot, valamint kesztyűt és egy cserekabátot, ha véres maradna ruhája a bántalmazás következtében. Feldühödött nagyszülei panaszán, amikor azt mesélték unokájuknak, mennyi konfliktussal jár az együttélés a szülőkkel, akik tartoznak is nekik.

Amikor a nagymamája elutasította a kölcsönkérelmét, dühében elkapta a karját, és az ágyra lökte.

A bárddal teljes erőből fejbe vágta az idős asszonyt, akit még kétszer arcon és fejen ütött.

Ekkor úgy döntött, hogy a hangoskodásra a szobába lépő nagyapját sem hagyhatja életben, őt is többször megütötte a nála lévő bárddal. Miközben feldúlta a lakást a pénzt keresvén, a hangosan hörgő nagyszülőkre újból és újból lesújtott, összesen negyvenszer.

Végül késsen nyakon szurkálta az idős embereket, hogy biztosra menjen.

Ezután felkutatta a lakást értékek után, de nagyszülei nagyobb megtakarítását nem találta meg, így mindössze 126 ezer forintot, két vékony aranyláncot és egy pár aranyfülbevalót zsákmányolt.

Megvárta az estét, megmosakodott, visszautazott Debrecenbe, majd az ottani lakásuk szemétledobójába dobta egy szatyorban a bárdot, a kést, a véres kabátot és kesztyűt meg nagyanyja táskáját.

A gyilkossággal rabolt pénzből égető tartozásai kiegyenlítése helyett márkás cipőt, ruhát vásárolt.

Barátnőjének aranyékszert, virágot és sütit ajándékozott, és még arra is volt lelkiereje, hogy a „véres” pénzből egy csárdába vigye az áldozatokkal egy házban élő családtagjait, köztük gyanútlan anyját, aki ekkor még csak nem is sejtette, hogy a vacsora áráért a fia nem sokkal korábban könyörtelenül kivégezte a szüleit.

A két áldozat, Jóska bácsi és Vilma néni holttestére a hazatérő családtagok találtak rá a lakásban. Mint kiderült, az idős párt már előző nap megölték.

A helyszín arról árulkodott a nyomozóknak, hogy az áldozatok ismeretségi körében kell keresni a gyilkost.

A brutális, könyörtelen elkövetési mód mindig erre utal, ez volt támpont, mert az ilyen indulat mindig a közeli hozzátartozók felé vezeti a nyomozást

– mondta Hamza József, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Forró nyomon kezdték üldözni a tettest, és alig fél nap múlva elfogtak egy 27 éves férfit, aki beismerte tettét.

A rendőrök sejtése beigazolódott: az áldozatok nagyobbik unokája volt az.

Az elsőfokú bíróság márciusban életfogytiglanra ítélte a férfit, azzal, hogy 35 év múlva esélyt kaphat a szabadulásra. Az ügyész azonban tényleges életfogytiglanit kért a vádlottra. A múlt heti jogerős ítéletben a Debreceni Ítélőtábla nem súlyosbította a férfi büntetését.

A gyilkos unoka tehát esélyt kaphat a jövőre, ha a bíróság alkalmasnak találja rá, 3 és fél évtized múlva.

pestisracok.hu

 h i r d e t é s

betöltés...

;