h i r d e t é s


Fel fog robbanni egy vegyi üzem az elárasztott Houston közelében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fel fog robbanni egy vegyi üzem az elárasztott Houston közelében

2017. augusztus 31. - 06:52

 

Megszűnt a hűtés, túlmelegedhetnek a vegyi anyagok. Az áradás miatt nem tudnak beavatkozni. - írja az Index

A kép illusztráció! - Forrás: Real Country

Az elárasztott Houston közelében fekvő egyik vegyi üzem a közeli napokban fel fog robbanni vagy kigyullad, írja a BBC. Ezt maga az Arkena vegyi üzem vezetése jelentette be, miután a Harvey hurrikánnal érkező heves esőzések és áradások miatt az üzemben megszűnt bizonyos kémiai anyagok hűtése.

Az Arkema már pénteken leállította a termelést a Houstontól észak-keletre fekvő Crosbyban, mielőtt a hurrikán elérte volna a térséget. 102 centiméternyi esőre azonban ők se számítottak, így az áradás elöntötte a hűtő- és biztonsági berendezéseket működtető generátorokat.

Az üzemben szerves peroxidot állítanak elő. Az ott tárolt anyagok magasabb hőmérsékleten veszélyessé válhatnak, közölte a cég. Richard Rower vezérigazgató a Reutersnek ezt mondta: 

Az anyagok felrobbanhatnak és erőteljes tüzet okozhatnak. Az áradás és az irányítás elvesztése miatt nincs lehetőségünk arra, hogy ezt megakadályozzuk.   

 

index.hu

Frissítés - 2017. augusztus 31. csütörtök, 11:31

Robbanás történt a houstoni vegyi üzemben

Az RT beszámolója szerint, két robbanás történt és fekete füst észlelhető a houstoni Arkema vegyi üzemben. (atv.hu)h i r d e t é s

betöltés..

;