h i r d e t é s

Miért úgy emelkednek a nyugdíjak, ahogy?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Miért úgy emelkednek a nyugdíjak, ahogy?

2018. január 12. - 15:10

 

Baromi igazságtalan a rendszer, bár kétségkívül jól hangzik, hogy százalékban mérhető az emelés "nagysága" és mindenkinek emelkedett.

A kép illusztráció! - Forrás: pestisracok.hu

Rém igazságtalan, hogy mindenkinek arányosan ugyanakkora mértékben emelkedjen a nyugdíja. Álságos dolognak tartom azt, hogy aki például 300 ezer forint nyugdíjat kap, annak arányaiban ugyanannyival emelkedik a nyugdíja, mint akinek a 960 forintos emelés után sem éri el a nyugdíja a havi 40 ezer (!) forintot. Nekem van ilyen barátom. De hozhatnám példaként a nyugdíjas ápolónő édesanyám is, aki napi 12 órában lapátolta a szart egy idősek otthonában és az "emelés" után sem kap havonta 100 ezer forint nyugdíjat.

Tudom, az igazság a másik oldalon van, de a remény itt van. Szívből remélem, hogy előbb-utóbb felismeri a politika azt, hogy ez így nem jó. Miért nem lehet úgy csinálni, hogy megfordítják a dolgot, azaz, minél magasabb a nyugdíj összege, annak annál kevesebbel emelkedjen? Legyen már kicsit kiegyenlítettebb a dolog és igazságosabb!

Én nem törölném el a nyugdíjplafont, ha megkapta az óriásnyugdíjat, vigye! De akinek kevesebb adatott meg, az kapjon nagyobb emelést, ne az járjon jól, akinek már amúgy is jóval több van.


 

h i r d e t é s