h i r d e t é s

Odacsap az EU: újra napirendre kerül a Sargentini-jelentés, ezermilliárdokat bukhatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Odacsap az EU: újra napirendre kerül a Sargentini-jelentés, ezermilliárdokat bukhatunk

2018. november 09. - 13:12

Nem adminisztratív vita miatt állt le az uniós pénzek átutalása Magyarországra és tovább gördül a Sargentini-jelentés ügye is az EU vezető szerveiben - derül ki egy magyar EP-képviselő nyilatkozataiból. - írja a napi.hu.

Illusztráció: borsod24.hu

Nyár óta téma a sajtóban, hogy az uniós támogatások aktuális részletei nem érkeznek Magyarországra, a felhalmozódott hiány egyes források szerint eléri a háromezer-milliárd forintot. Tudomásom szerint nem átmeneti technikai vagy adminisztrációs problémáról van szó

- mondta a Népszavának adott interjújában Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője.

Az Európai Bizottság figyelmeztető levelet küldött a kormánynak, amelyben jelzi, hogy a magyar kormányzati intézmények a korábban közölt brüsszeli kifogások nyomán nem tudták bizonyítani a döntéshozatal és a kifizetések jogszerűségét, átláthatóságát, ezért felfüggesztik az érintett operatív programok pénzeinek átutalását - tette hozzá.

Jávor Facebook-oldalán egy további információt is megosztott olvasóival. Eszerint az Európai Tanács tájékoztatta az Európai Parlament vezetését, hogy napirendre veszik a magyar jogállamiság helyzetéről szóló jelentést. A LIBE bizottság elnökét, Claude Moraest és a jelentéstevő Judith Sargentinit meghívták a tagállamok érintett minisztereinek tanácskozására, hogy tájékoztassák a részt vevőket a jelentés megállapításairól.

napi.hu