h i r d e t é s

Polt Péter Soros-bérenc és migránsokat akar illegálisan betelepíteni - legalábbis ezt állítja a kormány

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Polt Péter Soros-bérenc és migránsokat akar illegálisan betelepíteni - legalábbis ezt állítja a kormány

2018. május 16. - 15:12

 

Önmagát a legkevésbé sem meghazudtoló módon a Fidesz-kormány szerint a Soros-alapítvány azért hagyja el Magyarországot, mert retteg az átláthatóságtól. - írja a b1.blog.hu.

Forrás: b1.blog.hu

 Ezzel együtt – bár ezt nem akarják észrevenni – Polt Péter legfőbb ügyészt, a NER alapemberét támadják elég keményen.

Az alaphír ismert: A Nyílt Társadalom Alapítványok bejelentette, hogy megszünteti budapesti irodáját. Az indokok is világosak: "… a magyar kormány arra készül, hogy tovább korlátozza a civil szervezetek munkáját az úgynevezett „Stop Soros” törvénycsomag által.

A magyar kormány a munkánkat becsmérli és hamis színben tünteti fel, korlátozza a civil társadalmat politikai előnyszerzés céljából, olyan taktikát alkalmazva, amelyre még nem volt példa az Európai Unió történetében,

 nyilatkozta Patrick Gaspard, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke.

Az úgynevezett Stop Soros jogszabálycsomag a legújabb ilyen próbálkozás. Nem tudjuk tovább garantálni a munkánk és a munkatársaink biztonságát Magyarországon, és nem tudunk védelmet nyújtani az önkényes kormányzati beavatkozással szemben.

 A törvény a nemzetbiztonságra hivatkozva, kormányzati engedély hiányában megtiltaná minden szervezetnek, hogy a menedékkérőknek és menekülteknek tanácsot adjon vagy képviselje őket. A kormány egyértelművé tette, hogy az új jogszabályok célja a legjelentősebb magyar emberi jogi szervezetek és támogatóik, mint például a Nyílt Társadalom Alapítványok, ellehetetlenítése. A Nyílt Társadalom Alapítványok minden jogi lehetőséget meg fognak ragadni, hogy megvédjék a törvény kereszttüzében álló alapvető jogokat."

A fentieket természetesen a kormány úgy kommunikálja, hogy a szervezet megfutamodott a kizárólag az átláthatóságot szolgáló, jövőbeni magyar szabályozás elől:

– a kormány propagandakiadványa szerint "a leendő Stop, Soros! törvénynek speciel az lesz a célja, hogy átláthatóvá, követhetővé tegyen minden olyan szervezetet, amely segíti az országba illegálisan érkező bevándorlókat."

– Gulyás Gergely, kancelláriaminiszter: "Nekünk egy célunk volt a civil szervezetekkel kapcsolatosan, az átláthatóság. Hogyha ez valaki számára zavaró vagy pedig nem tiszteletben tartható, akkor természetesen ebből mindenki levonja a következtetéseket. Ezen túlmutató célunk nekünk nem volt."

– Szijjártó Péter, külügyminiszter: "ha a készülő Stop Soros-törvényre hivatkozva döntött a Nyílt Társadalom Alapítványok a távozásról, akkor az nyilván azért van, mert nem akar beszámolni külföldi forrásairól."

– Habony Árpád bithalmaza: a Stop-Soros "elfogadása az újonnan megalakuló kormány első intézkedése lehet majd, még a nyár előtt. Ezt viszont Sorosék már nem várták meg, nem akarnak átláthatóságot, nem akarnak illetéket fizetni, inkább elmennek Magyarországról. Nem fogunk értük könnyeket hullatni…"

Egy rövid, elmepusztító pillanatig vegyük úgy, hogy a kormányzat véletlenül igazat mond. Az állításuk tehát röviden a következő:

– a Stop-Sorosnak becézett kodifikációs propaganda kizárólag az átláthatóságot szolgálja,

– fel akarja számolni a civil szervezetek által elkövetett bűncselekményeket – hiszen illegális bevándorlók Magyarországra hozása és támogatása embercsempészet, amelyet a BTK nagyon szigorúan rendel büntetni,

– A Nyílt Társadalom Alapítványok ki akarja magát húzni a törvény hatálya alól.

A fenti érvek pedig azokon a megkérdőjelezhetetlen alapvetéseken nyugszanak, hogy:

– a Soros-alapítvány (és az általa támogatott civilek) nem működnek átláthatóan,

– támogatják az illegális határátlépést.

(A fenti állítások az elmúlt egy évben lényegében minden nap elhangzottak kormányzati szereplők szájából - akik aztán e fenti állításokat rendre nem tudták bizonyítani bírósági eljárások során.)

Amit azonban rendre – valamilyen érthetetlen okból – elfelejt a kormány és propagandatermékei: ezekből a premisszákból levonni még egy logikus következtetést. Magyarországon ugyanis a hatályos jogszabályok szerint a civil szervezetek, alapítványok és egyesületek működését az ügyészség felügyeli törvényességi szempontból.

A Polt Péter – Fidesz-samesz – legfőbb ügyész vezette szervezet feladata, hogy ellenőrizze:

  • minden évben pontosan és átláthatóan számolnak-e el a pénzeikkel az NGO-k,
  • az államhatalom vádpolitikájáért felelős közvádlóként pedig garantálnia kell, hogy nem végeznek törvénybe ütköző tevékenységet - például embercsempészetet.

Tehát: ha még mindig igaznak fogadjuk el a kormányzati lózungokat, akkor az egyetlen, logikus következtetés: Polt Péter Soros-bérenc, migránsbehurcoló, aki 2010 óta folyamatosan szemet huny a Soros-alapítvány és támogatottjainak törvénysértése felett.

Az elmúlt nyolc év tehát ékesen bizonyítja Polt bűnpártolását és bűnrészességét mindabban, amivel a civileket vádolja a kormányzat.

Ennek ellenére szó sincs Polt Péter elmozdításáról.

Vajon miért?

Mert a Soros-alapítvány és az általa támogatott civilek a valóságban semmiféle törvénytelenséget nem követtek el?

Mert az uszítás kizárólag propagandacélokat szolgál?

Mert Polt Péter folyamatos vétója nélkül még talán a NER-lovagok tolvajlásai is a bíróságon végeznék?

 b1.blog.hu


 

h i r d e t é s