h i r d e t é s

Sikerült az égbe lőnie magát a laposföld-hívő amerikainak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sikerült az égbe lőnie magát a laposföld-hívő amerikainak

2018. március 25. - 10:18

 

Sikerült fellőnie magát saját készítésű rakétájával az amerikai Mike Hughes-nak, aki arra keres bizonyítékot, hogy a Föld lapos.

"Őrült" Mike-nak 1875 lábnyi (571,5 méter) magasra sikerült a levegőbe emelkednie helyi idő szerint szombaton a Mojave-sivatagban. Visszatérése után az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy hátfájáson kívül jól érzi magát a kaliforniai Amboyban történt kísérlet után.

"Megkönnyebbültem" - mondta, miután átesett az orvosi vizsgálaton. "Unom már azokat, akik azt mondják, hogy bizonytalan vagyok, vagy nem vagyok képes összerakni egy rakétát. Megembereltem magam és megcsináltam" - mondta.

Nem ment könnyen

A Los Angelestől több mint 300 kilométerre fekvő sivatagi város közelében történő rakétaindítást Hughes eredetileg novemberre tervezte, de többször is kénytelen volt elhalasztani, hol engedély híján, hol műszaki problémák miatt.

A 61 éves gépkocsivezető egy mobil házat alakított át kilövőállássá, és az indítás szögét úgy módosította, hogy ne közterületen érjen földet. Gőzmeghajtású rakétáját hónapokon át szerelte a garázsában.

Hughes közép-európai idő szerint vasárnap hajnali 1 órakor indult. Segítőtársa, Waldo Stakes, Hughes sebességét óránként 563,27 kilométeresre becsülte, mielőtt kinyitotta az ejtőernyőjét.

Hughes kísérleteiről dokumentumfilmet forgatnak, amelyet várhatóan augusztusban tesznek közzé. (MTI) / infostart.hu


 

h i r d e t é s