h i r d e t é s

"Történelmi léptékű gyalázat fog ma történni"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Történelmi léptékű gyalázat fog ma történni"

2021. április 27. - 08:40

 

A Fidesz ma meg fogja szavazni, hogy több ezer milliárdnyi állami vagyon kerüljön fideszes politikusok által felügyelt magán „alapítványokhoz”. - írja Hadházy Ákos

Népszava nyomán

Lázár János ma ráteszi a kezét a mezőhegyesi ménesbirtokra. De nem csak ezt a koronaékszert veszti el egy tollvonással a magyar állam.

E felett a vagyon felett az államnak gyakorlatilag megszűnik a befolyása – annyira, hogy a kurátorok bármikor tovább is passzolhatják azt!


Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

Az „alapítványok” kuratóriuma az ingyen kapott javakkal azt csinál, amit akar, akár bagóért el is adhatják egy gázszerelőnek. Alig esik róla szó: a mai törvényjavaslat lehetőséget ad arra, hogy az ingyen(!) kapott vagyon eladásánál az állam elővásárlási joggal éljen (vagyis pénzért visszavegye a saját tulajdonát!), de ha 90 napig nem jelentkezik a meghirdetett vagyonelemért, akkor viheti bárki. Akár a Gázszerelő. Akár két fillérért – az állam, illetve a nép által választott mindenkori vezetők többé nem szólhatnak bele a gazdálkodásba.


Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

Ligeti Miklós úgy fogalmazott, hogy ez egy alkotmányos puccs és egy kormányváltás esetén csak egy „alkotmányos ellenpuccsal” lehet visszavenni a vagyont. Én viszont azt mondanám, hogy ha az elmúlt években „intézményesített lopásról” beszéltünk, akkor a mai lépésre már nincsenek szavak. Azt a vagyonelemet, aminél az állam lemond az elővételi jogáról, már valóban csak egy forradalommal lehet visszavenni.

Nem fogunk ma semmit tudni tenni ellene. Gondolom az elmúlt hetekben szép szónoklatok voltak a „parlamenti vitában”, lehetne még ellenzéki közös sajtótájékoztatót tartani, meg áderjánoshozfordulni. Talán aminek még valami értelme is van, az EU Jogállami Mechanizmusának elindítását kezdeményezni, hiszen az alapítványba kiszervezett egyetemeken rengeteg EU-s pénzt fognak kontroll nélkül ellopni. Ettől még a történelmi léptékű gyalázat meg fog ma történni.

Hadházy Ákos


 

Kommentek

h i r d e t é s