fbpx Áder 1,85 millió forintért helikopterezett tavaly | CIVILHETES

h i r d e t é s

Áder 1,85 millió forintért helikopterezett tavaly

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Áder 1,85 millió forintért helikopterezett tavaly

2022. január 13. - 16:32

 

A köztársasági elnök a tavalyi évben 2 óra 27 percet ült a rendőrség szolgálati gépén.

Áder János - Forrás: MTI/Kovács Tamás

Tavaly egy alkalommal, összesen 2 óra 27 perc időtartamban vette igénybe a rendőrség szolgálati helikopterét Áder János köztársasági elnök – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rtl.hu-nak küldött tájékoztatásából. A lap megpróbált utána járni, hogy a helikopterezést pontosan mi indokolta, valamint hogy melyik program miatt volt szükség a sietségre, de erre a Köztársasági Elnöki Hivatal nem árulta el. 

A köztársasági elnök tavalyi évre vonatkozó naptára szerint ugyanakkor az feltételezhető, hogy Áder akkor használta a rendőrségi helikoptert, amikor Zuzana Caputová szlovák köztársasági elnökkel közösen átadta a Sátoraljaújhelytől 5 kilométerre lévő Rákóczi-várkastélyt, majd Kassára utazott.

Az rtl.hu emlékeztetett rá, hogy a védett személyek – mint például a köztársasági elnök – ingyen használhatják a rendőrségi gépeket. Igényüket a Belügyminisztériumhoz nyújthatják be, ahol a repülési végrehajtási tervet a belbiztonsági államtitkár, jelenleg Papp Károly hagyja jóvá. Megjegyzendő, hogy ha valaki más venné kölcsön valamelyik helikoptert – például filmforgatáshoz vagy tudományos munkához –, akkor már fizetni kellene a használatért. Ezért a Készenléti Rendőrség vezetője minden évben elkészíti a költségtérítésről szóló táblázatot, melyből kiderül, hogy Áder János milyen értékben repkedett a tavalyi évben. Íme a táblázat:

(Népszava)


 

h i r d e t é s