h i r d e t é s

Kissé hűvös, de már napsütéses lesz a szombat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kissé hűvös, de már napsütéses lesz a szombat

2021. május 08. - 05:52

 

Gomolyfelhők ugyan képződnek néhol az égen és még kicsit fújni fog a szél, de az összkép egyértelműen kedvezően alakul.

CIVILHETES olvasói fotó

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb néhol északon, északkeleten fordulhat elő átmenetileg egy-egy gyenge futó zápor. Az északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk lökések, majd délután nyugaton, északnyugaton déliesre fordul az áramlás. Hajnalban -2 és +6 fok között alakul a minimum-hőmérséklet, gyenge fagy elsősorban az északi és a nyugati fagyzugokban lehet. Délután 14-19 fokot mérhetünk.

Vasárnap felmelegedés veszi kezdetét sok napsütéssel, csapadékmentes idővel. Többfelé élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. Hajnalban -2, +7 fokot mérhetünk. Napközben viszont már 19 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Már front nem lesz térségünkben, de a hideg reggel miatt felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák. Napközben a melegedés hatására vérnyomás-ingadozás, dekoncentráltság, bágyadtság, migrén, szédülés is előfordulhat.

A szelesebb tájakon élők körében felerősödhetnek a fejfájásos tünetek, nyugtalanság, ingerlékenység is jelentkezhet.

A napos idő ugyanakkor jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Ajánlott a réteges öltözet, reggel nagy lesz a megfázásveszély.

11 és 15 óra között az UV-sugárzás szinte mindenhol elérheti az erős fokozatot.

Erősítsük immunrendszerünket vitaminban gazdag szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel, és figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s