h i r d e t é s

V. Globális Klíma Sztrájk 2.0. - avagy Online kiállás a Jövőért!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

V. Globális Klíma Sztrájk 2.0. - avagy Online kiállás a Jövőért!

2020. április 20. - 09:07

Újratervezés: Bizony lesz és nem is akármilyen Globális Klíma Sztrájk, hiszen most sajnos nem lehet nyilvánosan megtartani az eseményt bármennyire is FONTOS lenne. 

Forrás: Fridays For Future Magyarország‎Online kiállás a jövőért / Facebook

A szervezők azonban nem estek kétségbe, villámgyorsan módosították a tervezet rendezvény helyszínét, így sikeresen átköltözött az Online térbe, ahogyan ígérte is ezt Greta Thunberg és az Április 24.-i Globális tiltakozásukat az interneten keresztül fogják megtartani.

Így még közelebb kerülhetünk egymáshoz és voltaképpen a határok teljes egészében tűnhetnek el, nem beszélve arról, hogy a most kényszerpihenőre kárhoztatott felnőttek, és idősebbek is bármikor becsatlakozhatnak egy minden eddiginél nagyobb akcióba.

A tét nem kicsi. Most átérezhetjük igazán, miért kell törődnünk a Földünkkel, miért nem mindegy hogyan is folytatjuk tovább az életünket, a mostani gazdasági rendszerünket.
A fél órás közvetítés alatt (13:30- 14:00ig) több környezetvédő szervezet és közösség képviselője fog bejelentkezni és megtartani a beszédét a facebook esemény oldalán.

Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója
Lányi András, író, filozófus
Mező János, a Greenpeace Magyarország igazgatója
Pataki György, az ELTE Humánökológiai tanszékének oktatója
Vígh Péter, a Másfélfok.hu klímavédelmi oldal főszerkesztője
és a Fridays for Future gondolatait, érzéseit ismerhetitek meg a jelenlegi helyzetről a környezeti válság tükrében.
Ezen kívül mindenkinek lehetősége lesz, hogy feltölthesse saját plakátjának a képét, amit a globális klíma sztrájkra készített.

Így hangzik a felhívás:

E hétre esik a Föld Napja is. Ebben az időben ilyenkor az iskolák általában meg is emlékeznek erről, filmvetítésekkel földrajz vagy biológia órákon vagy workshopokkal, előadásokkal esetleg különféle kreatív rendezvények megtartásával. Idén viszont most nincs lehetőség ilyen események megtartására látszólag.

Most kreatívan kell gondolkodnunk. Ahogy a szülőnek napról napra kell kitalálnia, hogyan szórakoztassa gyermekeit, milyen kreatív programmal kösse le hogy ne unatkozzon a négy fal között, úgy kell felderítenünk azon lehetőségek tárházát, amit az online tér szolgáltathat a számunkra. Így április 22.-én mindenki tartsa meg a saját Föld Napját törődjön a környezetével, nézzenek a családdal természeti filmeket neten keresztül, beszéljenek a gyermekeikkel róla miért fontos, hogy törődjünk a bolygónkkal. Jane Goodall és David Attenborough ismeretterjesztő filmjei alkalmasak is lehetnek, hogy példákat említsünk.

Meséljenek, rajzoljanak, fessenek… legyen egy nap, ami erről szól, és erre garantáltan emlékezni fog nagyon sok kisgyermek. Még akkor is, amikor már ők lesznek a felnőttek, mert a fontos dolgok meg fognak maradni az emlékezetükben, hogy tovább vigyenek akár egy jó és új szokást.

A lehetőség itt van, csak meg kell ragadnunk, mert ahogy a Fridays for Future Magyarország jeligéje is szól csak rajtunk múlik, mert #mivagyunkavaltozas

Csatlakozzatok minél többen Pénteken!